You Are Here: Home » Noutati » Irina Binder

Irina Binder

Astazi avem un interviu despre Irina Binder si pasiunile ei.
1. Spune-ne mai multe despre tine și despre inițiativa site-ului Insomnii. Cum a început totul?

-Atunci când mi se cere să vorbesc despre mine mă simt pusă în dificultate, pentru că am impresia că nu am ceva interesant de povestit. Sunt doar un om obișnuit și de câte ori mi se cere să mă descriu trimit lumea să citească articolul “Cine sunt?” (http://www.irinab.com/2012/11/cine-sunt.html). Acest articol mă descrie cel mai bine.

Site-ul Insomnii a luat naștere din dorința mea de a scrie și de a împărtăși cu lumea gândurile și trăirile mele.

2. Care este obiectivul? Ce vrei să transmiți prin articolele foarte frumoase pe care le scrii?

- Nu mi-am propus un obiectiv anume, dar îmi doresc să îmi fac cunoscute gândurile și lecțiile proprii de viață. Unele dintre articolele mele sunt motivaționale, iar în foarte multe dintre ele oamenii se regăsesc și mulți susțin că îi ajută.

Mi-aș dori să le reamintesc oamenilor că în goana lor nebună pentru existență uită să trăiască, să se bucure, să se apropie de oameni și să iubească.

3. De ce “Insomnii”? De ce acest nume?

- Am ales pentru site-ul meu numele “Insomnii” pentru că de când mă știu scriu mai mult noaptea,  când nu pot dormi.

4. Care sunt cele mai frumoase comentarii sau feedback-uri primite în urma activității tale? Te-a impresionat ceva în mod particular?

- Da! Aș putea povesti zile întregi despre relația mea cu cititorii mei. Am primit mii de comentarii și de mesaje. Mă impresionează foarte mult căldura sufletească a oamenilor, profunzimea lor, sensibilitatea și bunătatea. Nu mă așteptam să fiu citită de oameni atât de diverși și mai ales de oameni de o asemenea calitate.

Fiecare mesaj mă impresionează printr-o particularitate anume. Îmi scriu adolescenți sau copii de 12-13 ani, care mă surprind cu maturitatea lor, dar și octogenari care mă impresionează cu deschiderea lor către nou. O surpriză deosebită sunt bărbații care îmi scriu și la care am văzut sensibilitate și calități cum nu m-aș fi așteptat.

Iar comentariile de pe pagina Facebook sunt pentru mine ca niște mângâieri. Sunt acolo oameni pe care m-am obișnuit să îi văd zilnic și care, prin felul lor frumos de a-mi fi alături mă fac să mă simt iubită.

5. Povestește-ne despre cartea Fluturi. Ce te-a inspirat să o scrii?

-Cartea Fluturi este o poveste de dragoste care merita să fie spusă lumii. Este o poveste de viață reală despre felul în care ne surprinde și ne schimbă iubirea, despre alegeri, despre secrete, despre vise irosite și despre oameni care ne iubesc, dar care ne și dezamăgesc.

La început am făcut povestea cunoscută pe blogul meu, iar cititorii au devenit din ce în ce mai dornici să public cartea. Imediat după publicare cartea s-a bucurat de un succes neașteptat, care se datorează cititorilor mei, cărora le mulțumesc!

6. Cum privești autenticitatea? Care este opinia ta și ce definiție ai da autenticității?

- Îmi plac oamenii autentici și sunt un om autentic, chiar dacă asta nu este pe placul tuturor. Nu numai o dată am deranjat prin felul meu de a fi, pentru că nu mă raportez niciodată la părerea lumii și nici la normalitatea ei.

Un om autentic are personalitate și este asertiv. Un om autentic își asumă personalitatea cu bune și cu rele și își recunoaște calitățile și  defectele, pe care și le valorifică după cum consideră de cuviință. Oamenii ar trebui să înțeleagă că nu trebuie să fie perfecți, că au dreptul să facă alegeri după bunul plac, că nu este necesar să fie aprobați și plăcuți de toată lumea. Pentru că din dorința de a fi acceptați de societate se crează forme fără fond și oamenii își pierd autenticitatea.

7. Care sunt bucuriile tale zilnice?

- Viața cu tot ce înseamnă ea: cu oameni, cu emoții, cu experiențe. Încerc să trăiesc frumos, să mă bucur de ceea ce îmi aduce fiecare zi, de oamenii care fac parte din viața mea, de artă, de natură, de tot. Încerc să nu pierd nicio zi fără să fac ceva ce îmi place, fără să scriu, fără să comunic cu oameni, fără să râd, fără să îmi bucur inima cu ceva frumos.

8. Ce te inspiră?

-În general mă inspiră oamenii din jurul meu și experiențele de viață proprii dar și ale celorlalți.

9. Unde te pot găsi cei interesați?

- Pe site-ul Insomnii (www.irinab.com) și pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/Irina.Insomnii)

Multumim pentru deschidere. Iti uram multa inspiratie si bucurii in drumul tau!

About The Author

Number of Entries : 980

Comments (9)

 • Irina Binder

  Vă mulțumesc pentru onoarea de a scrie despre mine!
  Mult succes în toate!

  Răspunde
 • Corlan Mary

  Felicitări Irina Binder! Ești o ființă minunată care ne înseninează zilele prin articolele scrise din suflet, cu care eu rezonez foarte mult. Și nimic nu e întâmplător, te-am descoperit când eram într-o pasă destul de proastă iar articolele tale mi-au îmbunătățit ziua:* Baftă în tot ceea ce faci! Gânduri bune și frumoase:*

  Răspunde
 • Mihaela Pop

  Yet a simple question, if you don’t mind: what is your job? Or, what you do for a living?

  Răspunde
 • Irina Binder

  Draga Mihaela Pop,
  lucrez intr-o companie multinationala, munca de birou (un fel de contabilitate).
  Multumesc pentru intrebare si pentru ca ai citit despre mine!

  Răspunde
 • mike

  Cu toate panzele sus! Pe vreme buna si pe vremuri furtunoase!
  Multumim pentru dedicatii Irina!

  Răspunde
 • Cristi

  Esti un om autentic si te apreciez. In acest sens, permite-mi sa te promovez si pe blogul meu personal. Multumesc si ai grija de tine. Namaste Irina!:)

  Răspunde
 • flori

  Ceea ce imi place cel mai mult la tine ,Irina , este originalitatea ta felul tau unic de a contopi si bucuria si tristetea atat de subtil chiar intr-o simpla fraza ! Si mai ales imi place felul in care sti sa daruiesti oamenilor de a trai
  .de a se regasi in tot ceea ce scrii tu
  ! Esti minunata !!!!

  Răspunde
 • Adina Stoica

  Când apare volmul al treilea?

  Răspunde

Leave a Comment

 

© 2016 - Autentici.ro - Stil Autentic Romanesc | Imaginile si textele ce apartin autentici.ro, pot fi reproduse sub licenta (CC BY-NC-SA 3.0) Detalii

Scroll to top
Google PageRank Checker
bestworker.ro | Cariera & Antreprenoriat