You Are Here: Home » Carti » Fluturi-Irina Binder

Fluturi-Irina Binder

Intr-unul din articolele noastre v-am prezentat-o pe Irina Binder si site-ul Insomnii. Astazi va prezentam si o recenzie a cartii Fluturi scrisa de ea.

Despre cartea “Fluturi”, scrisă de Irina Binder părerile variază de la o extremă la alta: de la o carte psihologică, plină de momente şi trăiri unice până la o carte relaxantă plină de învăţături şi lecţii despre spiritualitate şi moralitate. Adevărul este că Fluturi este o carte de o complexitate aparte, ceea ce o face să fie atât de dorită.

Pentru cei mai mulţi cititori cartea conturează cu o uşurinţă aparte viaţa oricui, iar asta face totul să fie mai mult decât instigator. Dacă mai adăugăm și faptul că întreaga carte conturează un fel de revoltă împotriva propriului destin, totul devine şi mai interesant. Dar ceea ce cucereşte cu adevărat sunt momentele acelea, pline de naturaleţe şi simplitate în care aceea revoltă împotriva propriului destin izbucneşte sau se calmează şi mocneşte, fără a se stinge. La toate acestea, mai putem adăuga faptul că este scrisă într-o manieră accesibilă şi pe înţelesul tuturor: jurnal personal –  ceea ce demonstreză că uneori jurnalul poate fi folosit cu uşurinţă pe post de instrument de comunicare.

Cu adevărat remarcabil este faptul că, deşi este prima carte scrisă de Irina Binder, cartea este recomandată  ca un “must read” de multă lume și are puterea de a-i transforma în cititori chiar și pe cei care nu au pasiunea pentru literatură, cartea devenind un adevărat fenomen atât în mediul online cât și cel literar.

Dacă ar fi să ne gândim mai departe la utilitatea cărții, putem spune că este o carte foarte  bună, fiind recomandată tuturor categoriilor de vârstă prin prisma poveştii frumoase de dragoste, dar şi a lecţiilor de viaţă care aduc influenţă pozitivă în mentalitatea oamenilor.

Printre lacrimi, râsete și stări emoţionale de adâncă intensitate se regăsesc și lecții importante despre principii, moralitate, etică, despre rolul lui Dumnezeu în viața oamenilor și a relațiilor acestora, lecții despre viață, așa cum este ea: cu bune și rele.

Povestea cărții este, de fapt, o parte din povestea de viață a scriitoarei. Provocări neanticipate, dialoguri amuzante, replici acide, momente pline de înțelepciune și spiritualitate, încredere, trădare – toate astea fac ca povestea de dragoste dintre Irina și Robert, ca și cea dintre Irina și Matei, să zguduie din toate punctele de vedere – mai ales datorită alegerilor pline de neprevăzut pe care fiecare le-a luat. Astfel că, pe tot parcursul cărții toate personajele fac un pas înainte și zece înapoi, iar Irina este nevoită să se adapteze la tot ceea ce se întâmplă fără a-și pierde identitatea, integritatea, libertatea și mai ales continuându-și viața, în același mod sănătos de până atunci.

Cu toate că pe alocuri micile dialoguri și stilul de scriere fac ca lectura să fie ușor frustrantă prin modul în care te menține în suspans și te intrigă, ceea ce mă bucură este că “Fluturi” este o carte care prinde și se bucură de aprecierea tuturor, indiferent de vârstă sau sex, mai ales pentru că reprezintă călătoria și transformarea omului pe drumul vieții în căutarea iubirii adevărate și necondiționate, toate acestea fiind neîntâmplătoare, deoarece așa cum spune și autoarea în carte: Nihil sine Deo! (Nimic fără Dumnezeu!)

recenzie de Alexandru Dan

About The Author

Number of Entries : 977

Comments (1)

Leave a Comment

 

© 2016 - Autentici.ro - Stil Autentic Romanesc | Imaginile si textele ce apartin autentici.ro, pot fi reproduse sub licenta (CC BY-NC-SA 3.0) Detalii

Scroll to top
Google PageRank Checker
bestworker.ro | Cariera & Antreprenoriat