Început vibrant al Festivalului George Enescu 2017

O nouă ediție a Festivalului Internațional George Enescu tocmai a început printr-o serie de evenimente de amploare ce au loc la Sala Palatului, Ateneul Român, Piața George Enescu și în alte instituții culturale din București și din țară.

Prin acest Festival care de la an la an devine din ce în ce mai bine impregnat în istoria noastră cultural-artistică, România ajunge să fie sonoră  în sens cât se poate de pozitiv și peste granițele țării.

Freamăt în culise, melomani din multe țări prezenți, oficialități, artiști valoroși ce performează pe cele mai înalte scene ale lumii, o multiculturalitate tare frumoasă perioada aceasta, ce a poposit în inimă Bucureștiului pentru a celebra muzica, creații legendare și desigur creatori nemuritori cum este și George Enescu.

21231207_1542379175805681_8064826096946980599_n

Festivalul s-a deschis la Sala Palatului cu lucrarea „Oedipe”, compusă de George Enescu, inspirat fiind de tragediile Oedipe rege și Oedip la Colonos, scrise de Sofocle. Impresionant unde a luat viață această lucrare a lui George Enescu, unde altfel decât în mijlocul pădurii:), în natura vie, premiera mondială având loc pe 13 martie 1936 la Opera Garnier din Paris. Iar în cadrul festivalului nostru, aseară, i-a dat din nou strălucire Orchestra Filarmonică din Londra, sub conducerea plină de efervescență dar și exactă, a dirijorului Vladimir Jurowski.

De la o ediție la alta se observă evoluția Festivalului George Enescu. Anul acesta ne-am bucurat  toți cei prezenți de proiecții superbe multimedia, o grafica adaptată lucrării Oedipe, textul în franceză parcă și el cânta pe ecran…Cât despre interpreți, la mare înălțime ca de obicei.

21231307_1542400405803558_1359215953267355813_n

Emoții frumoase, sensibilitate, profunzime, acorduri îmbinate atât de plăcut și intens. În concluzie, magie artistică și la ediția 2017 a acestui festival. Vă îndemn să luați parte la concertele ce se desfășoară în această perioadă, veți descoperi o lume fascinantă a muzicii, spun asta gustând multe stiluri muzicale. Dar longevive și îmbinând atât de multe acorduri instrumentale ca lucrările acestui gen de muzică, nu se regăsesc în nici un alt stil.

Pentru cei care nu ați avut posibilitatea să vă procurați bilete, în Piața George Enescu a Ateneului Român vă așteaptă o serie de evenimente cu intrare liberă. Zile frumoase vă dorim:).

Mai multe imagini și impresii din cadrul Festivalului regasiți aici: https://www.facebook.com/enescu.festival/

foto credit Roza Zah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Arată
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Ascunde