CEA MAI FRUMOASĂ FLOARE DIN LUME – Teatrul Excelsior

CEA MAI FRUMOASĂ FLOARE DIN LUME după o idee de Leon Magdan, regia Chris Simion-Mercurian

Cu: Oliver Toderiță, Ștefania Dumitru, Cosmina Dobrotă, Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ciprian Cojenel, Cristina Văduva

Povestea spune că un rege înțelept, care nu avea urmași, văzând că îmbătrânește, i-a chemat la palat pe cei mai experimentați consilieri ai săi pentru a hotărî cine va conduce țara după ce el nu va mai fi. Niciuna dintre propunerile acestora nu-i sunt pe plac, astfel seara cere ajutorul îngerului său păzitor, convins că forța divină îi va transmite în somn cel mai bun sfat. Și așa a fost. Doar cel cu sufletul curat putea moșteni regatul.

O piesă tare frumoasă, pusă în scenă cu veselie de către actorii teatrului Excelsior. Pe lângă replicile inteligente acest spectacol a fost realizat și ca o metodă de educație în societatea în care trăim. Au fost implicați atât copiii cât și părinții prezenți. Ideea centrală a fost cea a găsirii unui moștenitor vrednic de a duce continuitatea unui regat mai departe, iar chiar dacă în aparență mulți viteji s-au arătat, doar cel ce a demonstrat că este demn, prin împlinirea valorilor impuse, a câștigat.
Abilitatea regelui de a testa pe cei ce ținteau la regat, s-a dovedit foarte înțeleaptă, iar în cele din urmă, Cea mai frumoasă floare s-a dovedit a fi ADEVĂRUL.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Arată
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Ascunde